menu Algemene info || Pers

Op 18 februari is het feest!
Dag van de academies!

Sinds 2000 organiseren de directeursverenigingen Codibel (directeurs academies Beeldende Kunsten) en Verdi (directeurs academies muziek, woord en dans) een 'dag van de academies', vroeger de 'dag van het dko'. Eén keer per jaar gooien de academies voor deeltijds kunstonderwijs de deuren open. Ze tonen aan het grote publiek wat leeft in hun lokalen, ateliers en studio's. Een feestelijke dag die de kwaliteit van het dko toont en alle talenten viert.

18 februari 2017: we laten zien wat we zijn!

Editie 2017 wordt bijzonder. In drie provincies slaan academies de handen in elkaar om samen een groots evenement te organiseren.

In Antwerpen werken 20 academies uit de provincie samen en zetten een collectieve kunsthappening op poten. Die dag vindt plaats in één van de meest unieke en creatieve kunsthuizen, deSingel. Tussen 11 en 18 uur kun je verschillende kunstroutes volgen die door het hele gebouw lopen.

In de Vooruit in Gent kun je tussen 13.30 en 18 uur naar een live show komen met als titel 'Verborgen parels'. 35 Oost-Vlaamse academies tonen wat ze doen aan de hand van filmpjes en live performances. Lokaal volgen de academies deze show via live-streaming, aangevuld met eigen activiteiten.

De Vlaams-Brabantse academies voor muziek, woord en dans geven op verschillende locaties (Dilbeek, Halle, Tienen, Lennik-Zaventem en Londerzeel) het podium aan de vijf rollen van de cursist dko: samenspeler, onderzoeker, vakman, kunstenaar en performer. Via een Youtube-kanaal verzamelen ze digitale performances. De muziekwedstrijd VAKMAN is vanaf de preselecties op de voet te volgen via https://art.tienen.be/vakman.

Activiteiten

Voor een overzicht van alle activiteiten in de academies vind je onderaan deze pagina.

Pers

Volg deze link voor de perspagina.link

Inspiratie: Ik kunst

Heel wat academies haalden inspiratie uit de tekst 'Ik kunst'. In de academie krijg je alle kansen om je eigen artistieke en unieke persoonlijkheid te ontwikkelen. Kunst je mee?

Partners